OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
hydrofoberen
verschil wel en niet impregneren

HYDROFOBEREN

Uw gevel krijgt het zwaar te verduren met veel verschillende weersinvloeden. Om uw gevel in bescherming te nemen kunnen wij uw gevel hydrofoberen. Hierbij wordt een waterafstotende impregnering aangebracht. Het hydrofoberen van uw gevel verlengt de levensduur van het geveloppervlak en verhoogt de isolatiewaarde. Dit werkt zeer kostenbesparend.

 

Werkwijze hydrofoberen

Voor het hydrofoberen wordt een gevel grondig gereinigd. Daarna wordt er een hydrofoberend impregneermiddel aangebracht ter bescherming van uw gevel. Hierbij is het van belang de juiste materialen en hoeveelheden te gebruiken om schade te voorkomen.

Persoon Geveltechniek heeft jarenlange ervaring op het gebied van het impregneren en hydrofoberen van gevels en helpt u graag uw gevel optimaal te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden.

 

Voordelen van hydrofoberen:

 • U bespaart energie doordat de isolatie toeneemt
 • Schade door vocht in het metselwerk is verleden tijd
 • Voorkoming van vorstschade
 • Algen en mossen blijven uit de buurt
 • Bescherming tegen zure regen
 • Het aanzien van uw vastgoed is weer voor jaren gewaarborgd

UW GEVEL LATEN HYDROFOBEREN?

Persoon Geveltechniek heeft veel ervaring met het hydrofoberen van gevels. Wij kunnen u uitermate goed bijstaan bij het op een juiste manier hydrofoberen van uw gevel.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie? Neem direct contact op, vraag vrijblijvend een offerte aan of bel 0297-522443.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wat is hydrofoberen?

  Hydrofoberen is een vorm van impregneren. Hydrofobern wordt gebruikt voor het met een waterafstotend middel behandelen van stenen gevels. Op nieuwe, gerenoveerde of gereinigde gevels kan een waterwerende laag worden aangebracht. Het daarvoor gebruikte vloeibare product verdeelt zich over het oppervlak en dringt er ook in. Hoe diep is afhankelijk van de structuur en poreusheid van de ondergrond.

 • Wat is impregneren?

  Een gevel impregneren heeft als gevolg dat de muur geen water meer doorlaat. Impregneren betekent letterlijk het doordringen van een materiaal (de muur) met een andere stof (de impregneer).

  Het wordt vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. Er zijn meerdere oorzaken voor dit vocht in de muur, het kan komen door optrekkend vocht, of door vocht van buitenaf. Alleen in het laatste geval helpt impregneren.

  Met andere woorden: het materiaal waar impregneer van gemaakt is dringt door tot in de stenen waarvan de wand gemaakt is. Vervolgens dicht het impregneermateriaal de poriën van de muur waardoor er dus geen vocht meer naar binnen kan.

 • Waarom is gevelreiniging en onderhoud nodig?

  Naast dat het de uitstraling van uw woning of bedrijfspand verbetert draagt onderhoud aan uw gevel ook bij aan de levensduur van het gebouw. Laat uw gevelbekleding weer stralen. Schade aan uw gevel kan, indien er geen actie ondernomen wordt, resulteren in grote schade aan uw muur en binnen in het gebouw. De belangrijkste eigenschap van een buitengevel is dat het vochtwerend is. Als uw wand vochtdoorlatend is dan kan dat ook zorgen voor schade binnen uw gebouw, denk hierbij aan vochtplekken. Tot slot kan een gevelreiniging of gevelrenovatie de waarde van uw huis verhogen, het is dan in een betere staat.

© Copyright 2024 Peroon Geveltechniek realisatie Sitesoft | Sitemap