OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Gevelrenovatie

GEVELRENOVATIE

Gevelrenovatie is vaak noodzakelijk wanneer ernstige schade aan een gevel wordt geconstateerd. Goed onderhoud van de gevel is dus van essentieel belang om uw woning of bedrijfspand te beschermen tegen alle mogelijke weersinvloeden. Mocht het toch zo zijn dat uw gevel beschadigd is, kunt u ons inschakelen. Wij zorgen ervoor dat uw gevel teruggebracht wordt in de oorspronkelijke staat. Bijvoorbeeld door het reinigen of repareren van uw gevel en het herstellen van het voegwerk.

Door uw gevel of muur te renoveren krijgt uw pand weer een hoogwaardige uitstraling en gaat de gevel nog langer mee. Gevelonderhoud is met enige regelmaat nodig. Met een advies op maat van Persoon Geveltechniek weet u precies wanneer het beste moment is om uw gevel te renoveren.

 

Voegwerk herstellen

Weer- en milieu-invloeden tasten in de loop der jaren het voegwerk aan en beschadigen het metselwerk. Dit kan een verouderd en smerig beeld geven.  Het opknappen van uw gevel is altijd lonend. Afhankelijk van de staat van de stenen en de voegen kunnen wij voor u de muren en voegen schoonmaken (hoge druk of zandstralen) of repareren.

Als het voegwerk is afgebrokkeld of scheuren vertoont is de beste oplossing om de voegen in zijn geheel te verwijderen. Dit doen wij door de voegen eruit te slijpen of eruit te hakken. Dit is een hele klus maar voor het behoud en aanzicht van uw huis en de te verwachten vochtproblemen binnenshuis, adviseren wij u na te denken over het laten repareren van uw voegen.

Laat dus tijdig uw voegwerk vervangen! U heeft de mogelijkheid voor een compleet andere structuur of kleur van de voeg te kiezen. Zo geeft u een pand, straat of woonwijk weer een frisse nieuwe uitstraling.

 

Gevel zandstralen

Het zandstralen van uw gevel is een zeer effectieve manier om uw gevel grondig te reinigen. Sterker nog: het optisch resultaat van zandstralen is 100 procent. Er is ook een klein nadeel: de oppervlakte van de steen wordt licht aangetast. Daarom is het zaak na afloop de gevel te impregneren.

De meest innovatieve manier om een gevel te zandstralen is door Torbo reiniging. Hiervoor mengen we Olivinezand ( een mineraal zand met heel kleine korrel) met water en lucht. Het water dient alleen om het stof te binden. Het mengsel wordt onder lage druk op de gevel gespoten.

Door het water is er weinig last van stofwolken. Het straalmengsel kunnen we met speciale bakken weer opvangen, zodat er niets in de grond loopt. Zo zorgt het zandstralen van uw gevel voor minimale overlast.

Het optische resultaat van zandstralen is 100 procent. Maar er is ook een nadeel: de baklaag van de steen wordt licht aangetast. Daarom is het essentieel om na het zandstralen de gevel goed te laten impregneren.

Gevelrenovatie

Werkzaamheden zandstralen

 • De keuze voor het juiste straalmiddel
 • Opbouw van eventuele klimmaterialen
 • Afplakken van de ramen
 • Stralen van de gevel
 • Het spoelen van de gevel met hoge druk
 • Opruimwerkzaamheden van het zand

Elk pand en iedere vervuiling en of schade vereist een andere oplossing, onze adviseur komt graag bij u langs voor advies op maat.

 

Thor helical gevelversterking ankers

Thor Helical ankers bieden effectieve renovatieve middelen om ondeugdelijk ondersteund, beschadigde of gebroken structuren te versterken. Roestvrij stalen wokkelvormige verankeringen worden toegepast in structuren om diepliggende ankers te vormen t.b.v. metselwerk. De verankeringen beslaan het gehele gebied waar de problematiek van het metselwerk betrekking toe heeft, om spanningen te herverdelen en tevens de rekbaarheid en trekkende kracht van de constructie veelvuldig te versterken.

 

Thor Helical Spouwankers

De Thor Helical Air-Twist spouwankers en Air Twist renovatie spouwankers zijn spiraalvormige RVS ankers waarmee het binnen- en buitenblad aan elkaar verbonden wordt. De ankers zijn ontworpen om met evenredige snijlijn te verankeren, de anker baant zich een natuurlijke weg in de meeste gevelmaterialen. Het spouwanker wordt door een SDS tool met hamerslag in een voorgeboord gat gedreven. De montage van het spouwanker is snel en eenvoudig (zie video).

De spouwankers worden in RVS316(A4) kwaliteit geleverd en zijn in verschillende diameters en lengtes verkrijgbaar. Air-Twist spouwanker is ideaal voor het verbinden in situaties waar elk gevelblad is uitgelijnd op elkaar en waar het binnenblad is opgebouwd uit metselwerk, kalkzandsteen, bouwblokken, houtskeletbouw e.d.

 

Renovatie Spouwanker

De gepatenteerde Air-Twist renovatie spouwanker van Thor Helical is de markleider in zijn segment. De ankers zijn geschikt voor gebruik in het opnieuw verbinden van het binnenblad en buitenblad.

Retro-versterkende gevel verankeringen worden geplaatst in bestaande constructies omwille van het versterken van twee gesplitste metseldelen. Beide middels een roestvrijstalen Thor Helical renovatie verankering, ingebed in WHO60® structurele herstel specie. Voor renovatief metselwerk, stapelwerk of steen zijn deze verankeringen bij uitstek geschikt voor latei reparatie, of zinkende renovatie te ondersteunen door ze te spannen tussen pilaren of beplating om verticale spanningen op te vangen.

 

Renovatie van grachtenpanden

Wij zijn in de loop der jaren gespecialiseerd in het renoveren van gevels van grachtenpanden. Vooral oude en statige panden vinden wij een uitdaging om aan te gaan. Vooraf bespreken wij de wensen van de klant bijvoorbeeld wat voor kleur of voeg naar wens is van de klant. Dit kan zijn een knipvoeg, snijvoeg of een platvolvoeg. De reinigingsmethode kunt u met ons afstemmen. Of het nu gaat om zandstralen of om stoom cleanen, wij zijn van alle markten thuis.

 

Gevelrenovatie monumentaal pand

Een gevel op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam was hoog nodig aan een opknapbeurt toe. De voegen van de gevel waren in zeer slechte staat en het metselwerk was erg vuil door uitlaatgassen en weersinvloeden. Buiten het feit dat de gevel zwaar vervuild was, was ook het metselwerk op diverse plaatsen in de gevel door vochtintreding en vorst aan vervanging toe.

 

Werkzaamheden gevelrenovatie grachtenpand

 • Het verwijderen van ijzerwerk en slecht metselwerk
 • Het uithakken van het oude voegwerk (stofvrij)
 • Het reinigen van de gevel door middel van zandstralen
 • Het terugmetselen van het door ons uitgehakte metselwerk
 • Het opnieuw voegen van de gevel (knipvoeg)
 • Het impregneren van de gevel (waterafstotende laag aanbrengen)

Gevelrenovatie is niet het enige wat Persoon Geveltechniek in gespecialiseerd is. Betonrenovatie is een vak apart en dat iets wat Persoon Geveltechniek veel tegenkomt bij een totale gevelrenovatie. U moet dan denken aan balkons, ornamenten en trappen, maar ook het vervangen van metselwerk is geen enkel punt. Wij metselen complete gevels op zowel nieuwbouw als renovatie.

Wij vinden het geen probleem om samen met monumenten zorg een plan van aanpak te maken voor uw gevel.

UW GEVEL LATEN RENOVEREN

Voor meer informatie over gevelrenovatie kunt u contact opnemen met Persoon Geveltechniek via het contactformulier of bel direct naar 0297-522443.

Gevelrenovatie bestaan o.a. uit de volgende werkzaamheden:

 • Het uithakken van de voegen
 • Het zandstralen van de gevel
 • Het spoelen van de gevel
 • Het herstellen van metselwerk
 • Het voegen van de gevel

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wat is gevelrenovatie?

  Is uw gevel zodanig beschadigd dat reiniging geen oplossing meer is? Dan kunt u nog kiezen voor gevelrenovatie. Een gevelrenovatie wordt gedaan wanneer er schade is opgetreden aan de gevel, denk hierbij aan scheuren in de muur of voegen die het begeven. Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden aangezien renovatie duurder kan uitvallen als de wand ernstig beschadigd is. Wees er dus op tijd bij. Let bij gevelrenovatie goed op de kwaliteit die het bedrijf levert, een renovatie van lage kwaliteit kan ervoor zorgen dat er op korte termijn weer renovatie is vereist.

 • Wat is het verschil tussen gevelrestauratie en gevelrenovatie?

  Vaak wordt gevelrenovatie verward met gevelrestauratie. Bij een gevelrenovatie wordt een pand vernieuwd. Bij restaureren wordt de gevel met originele materialen hersteld. Dit lijkt een klein verschil maar het betekent veel voor de inzet, de kosten en het proces als het een of het ander wordt gedaan.

  De kosten van een restauratie liggen over het algemeen hoger dan de kosten van een gevelrenovatie. Dit komt omdat bij een restauratie origineel materialen worden gebruikt en dus duurder kunnen uitvallen.

© Copyright 2024 Peroon Geveltechniek realisatie Sitesoft | Sitemap