Gevelreiniging
Gevelreiniging

GEVELREINIGING

Gevelreiniging is de manier om uw pand stralend te houden. De gevel wordt dagelijks bloot gesteld aan diverse weersinvloeden. Wind, (zure) regen en temperatuurverschillen zorgen er voor dat uw gevel toe kan zijn aan een reinigingsbeurt. Persoon Geveltechniek is zeer ervaren in het reinigen van gevels en is dan ook dé oplossing voor een frisse gevel.

 

Technieken voor gevelreiniging

Dankzij moderne technieken kan Persoon Geveltechniek uw gevel of muur schoonmaken. Wij maken gebruik van verschillende technieken, waaronder zandstralen en hogedrukreiniging met warm of koud water. We kijken ter plekke hoe de gevel het meest efficiënt gereinigd kan worden. Dit heeft te maken met het soort steen, het soort aanslag en de leefomgeving.

 

Hogedrukreiniging met warm water

Hierbij reinigen we uw gevel onder hoge druk (mogelijk tot 350bar) bij een temperatuur van boven de 102 graden Celsius. Vanaf deze temperatuur laten de meeste verruilingen pas los. Enkel bij het doden van mossen en algen is 80 graden Celsius voldoende. Na het reinigen is het aan te bevelen nog een algendoder aan te brengen. Een gevel kan ook met koud water gereinigd worden. Deze techniek wordt echter alleen toegepast wanneer er sprake is van lichte vervuiling van uw gevel.

 

Zandstralen / Sandwashing

Een stenen gevel kan gereinigd worden met behulp van zandstralen, ook wel sandwashing genoemd. Op deze milieuvriendelijke wijze van gevelreiniging wordt onder lage druk een combinatie van water, lucht en zand over uw gevel gespoten. Na het zandstralen reinigen wij het oppervlak met een hogedrukreiniger, waardoor de schone steenlaag tevoorschijn komt. Na dit proces kunt u ervoor kiezen om de stenen te laten hydrofoberen of impregneren, ter bescherming en behoud van uw schone gevel.

 

Stoomreiniging

Bij gevels die regelmatig onderhouden worden, en het vuil nog niet diep in het materiaal getrokken is, kan stoomreiniging de uitkomst bieden. Met name op gezonde baksteengevels is een stoomreiniging een goede methode. Er wordt maar weinig water in de gevel ingebracht, de mechanische schade kan gering blijven, en er blijven geen chemische restproducten achter die schade kunnen veroorzaken.

Het is bij stoomreiniging van groot belang dat de werkzaamheden uiterst zorgvuldig en door een deskundige worden uitgevoerd vanwege de kans op beschadiging. Naast de kracht waarmee er gereinigd wordt, kan de hete stoom zouten oplossen die in de gevel zitten. Hierdoor kan uitbloei op de gevel ontstaan, ook is het mogelijk dat de zoutkristallen bijvoorbeeld het voegwerk kapot drukken.

 

Milieuvriendelijk reinigen

Bij het reinigen van uw gevel, vangen wij het vervuilde water op om het vervolgens te recyclen. Inmiddels is dit ook verplicht gesteld met verschillende milieuwetten.

Om ervoor te zorgen dat gevels na de gevelreiniging niet snel weer vervuilen, kunt u ervoor kiezen om de stenen te laten hydrofoberen of impregneren.

UW GEVEL REINIGEN?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem direct contact op via het contactformulier of bel 0297-522443.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wat is gevelreiniging?

  Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning. Dit kan worden gedaan door middel van drie verschillende methoden, afhankelijk van de schade aan uw gevel.

  • Reinigen met stoom
  • Chemisch reinigen
  • Stralen
 • Waarom is gevelreiniging en onderhoud nodig?

  Naast dat het de uitstraling van uw woning of bedrijfspand verbetert draagt onderhoud aan uw gevel ook bij aan de levensduur van het gebouw. Laat uw gevelbekleding weer stralen. Schade aan uw gevel kan, indien er geen actie ondernomen wordt, resulteren in grote schade aan uw muur en binnen in het gebouw. De belangrijkste eigenschap van een buitengevel is dat het vochtwerend is. Als uw wand vochtdoorlatend is dan kan dat ook zorgen voor schade binnen uw gebouw, denk hierbij aan vochtplekken. Tot slot kan een gevelreiniging of gevelrenovatie de waarde van uw huis verhogen, het is dan in een betere staat.

 • Wat is gevelrenovatie?

  Is uw gevel zodanig beschadigd dat reiniging geen oplossing meer is? Dan kunt u nog kiezen voor gevelrenovatie. Een gevelrenovatie wordt gedaan wanneer er schade is opgetreden aan de gevel, denk hierbij aan scheuren in de muur of voegen die het begeven. Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden aangezien renovatie duurder kan uitvallen als de wand ernstig beschadigd is. Wees er dus op tijd bij. Let bij gevelrenovatie goed op de kwaliteit die het bedrijf levert, een renovatie van lage kwaliteit kan ervoor zorgen dat er op korte termijn weer renovatie is vereist.

© Copyright 2021 Peroon Geveltechniek realisatie Sitesoft | Sitemap