OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Gevelonderhoud
Gevelonderhoud

GEVELONDERHOUD

Het belang van gevelonderhoud: Hoe de buitenkant van uw gebouw er goed uit blijft zien

Als eigenaar of beheerder van een gebouw begrijpt u hoe belangrijk het is om de waarde en het uiterlijk van uw gebouw te behouden. Een van de belangrijkste aspecten van het onderhoud van een gebouw is de gevel. De buitenkant van uw gebouw is niet alleen het eerste wat mensen zien als ze het gebouw naderen, maar speelt ook een essentiële rol in de bescherming van de structuur tegen de elementen. Na verloop van tijd kan de buitenkant van je gebouw beschadigd, vuil en versleten raken, waardoor de algemene waarde ervan afneemt. Daarom is het cruciaal om regelmatig gevelonderhoud uit te voeren. In dit artikel gaan we in op het belang van gevelonderhoud en geven we je tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat de buitenkant van je gebouw er de komende jaren prachtig blijft uitzien. Of u nu een vastgoedbeheerder of gebouweigenaar bent, deze informatie zal u helpen om de waarde van uw vastgoed te behouden en uw investering te beschermen.

 

Waarom is gevelonderhoud belangrijk?

Gevelonderhoud is niet alleen belangrijk om het uiterlijk van uw gebouw te behouden, maar het heeft ook invloed op de veiligheid van de mensen die erin wonen of werken. Een slecht onderhouden gevel kan gevaarlijk zijn omdat het kan leiden tot vallende stenen, scheuren in het metselwerk en andere structurele problemen. Bovendien kan een slecht onderhouden gevel schade veroorzaken aan het interieur van het gebouw, zoals lekkages en vochtproblemen.
Een goed onderhouden gevel kan ook de energie-efficiëntie van uw gebouw verbeteren. Als de gevel niet goed geïsoleerd is, kan er warmte ontsnappen in de winter en kan er warmte binnendringen in de zomer, wat leidt tot hogere energierekeningen. Door regelmatig gevelonderhoud uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat de isolatie van uw gevel optimaal blijft en u geld bespaart op uw energierekening.

 

Veelvoorkomende gevelproblemen om op te letten

Er zijn verschillende problemen die zich kunnen voordoen bij de gevel van uw gebouw. Het is belangrijk om deze problemen op tijd te herkennen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Enkele veelvoorkomende gevelproblemen zijn:

 

Scheuren in het metselwerk

Scheuren in het metselwerk kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals de uitzetting en krimp van de gevel of onjuiste installatie. Deze scheuren kunnen leiden tot structurele problemen, vochtproblemen en energieverlies. Het is belangrijk om scheuren in het metselwerk snel te laten repareren door een professional.

 

Verkleuring van de gevel

Verkleuring van de gevel kan worden veroorzaakt door weersinvloeden, vervuiling en andere factoren. Het kan de uitstraling van uw gebouw verminderen en het kan een teken zijn van ernstigere problemen, zoals vochtproblemen. Het is belangrijk om de oorzaak van de verkleuring te achterhalen en de gevel te laten reinigen door een professional.

 

Afbladderende verf

Afbladderende verf kan worden veroorzaakt door slecht onderhoud, slechte kwaliteit verf of onjuiste toepassing van de verf. Het kan leiden tot schade aan de gevel en verdere verfproblemen. Het is belangrijk om afbladderende verf snel te laten verwijderen en de gevel opnieuw te laten schilderen door een professional.

 

Tips voor het onderhouden van de buitenkant van uw gebouw

Het onderhouden van de buitenkant van uw gebouw kan een uitdagende taak zijn, maar het is essentieel om de waarde van uw eigendom te behouden. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat de buitenkant van uw gebouw er jarenlang geweldig uitziet:

 

Maak een gevelonderhoudsplan

Een gevelonderhoudsplan kan helpen om ervoor te zorgen dat uw gevel regelmatig wordt onderhouden en dat eventuele problemen snel worden opgelost. Het plan moet taken bevatten zoals inspecties, reinigingen en reparaties, en moet worden bijgewerkt op basis van de behoeften van uw gebouw.

 

Reinig uw gevel regelmatig

Het regelmatig reinigen van uw gevel kan helpen om vuil en vervuiling te verwijderen en de uitstraling van uw gebouw te verbeteren. Het type reiniging dat u gebruikt, hangt af van het type gevel dat u heeft en de ernst van de vervuiling. Het is belangrijk om een professional te raadplegen voordat u begint met het reinigen van uw gevel.

 

Repareer scheuren en andere schade

Scheuren en andere schade aan de gevel moeten snel worden gerepareerd om verdere schade te voorkomen. Het is belangrijk om een professional te raadplegen voor reparaties, omdat onjuiste reparaties kunnen leiden tot verdere schade.

 

Het belang van regelmatige inspecties

Regelmatige inspecties van uw gevel kunnen helpen om eventuele problemen op tijd te herkennen en te verhelpen. Het is belangrijk om uw gevel minstens één keer per jaar te laten inspecteren door een professional. Tijdens de inspectie zal de professional kijken naar eventuele scheuren, verkleuringen of andere problemen. Op basis van de inspectie kan de professional aanbevelingen doen voor verdere reparaties of onderhoud.

 

Het inhuren van een professioneel gevelonderhoudsbedrijf

Het inhuren van een professioneel gevelonderhoudsbedrijf kan u helpen om ervoor te zorgen dat uw gevel regelmatig wordt onderhouden en dat eventuele problemen snel worden opgelost. Persoon Geveltechniek heeft de kennis en ervaring om uw gevel op de juiste manier te onderhouden en te repareren. Bovendien kunnen wij u advies geven over het beste onderhoudsplan voor uw gebouw.

 

Voordelen van regelmatig gevelonderhoud

Regelmatig gevelonderhoud kan leiden tot verschillende voordelen, zoals:

 • Verhoogde energie-efficiëntie
 • Verbeterde uitstraling van uw gebouw
 • Verlengde levensduur van uw gevel
 • Verminderd risico op structurele problemen
 • Hogere waarde van uw eigendom

 

Conclusie

Gevelonderhoud is essentieel voor het behoud van de waarde en uitstraling van uw gebouw. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw gevel er jarenlang geweldig uitziet en dat eventuele problemen op tijd worden herkend en opgelost. Het is belangrijk om een professioneel gevelonderhoudsbedrijf te raadplegen voor het beste resultaat.

DIRECT CONTACT MET PERSOON GEVELTECHNIEK

Persoon Geveltechniek heeft 45 jaar ervaring met gevelonderhoud in Amsterdam en omstreken. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om uw gevel op te laten knappen? Bel dan met 0297-522443 of neem contact op via de website.

Gevelonderhoud omvat o.a. de volgende werkzaamheden:

 • Verwijderen oud voegwerk
 • Lood (loodloketten) uitsnijden
 • Lood aanbrengen
 • Voegwerk vervangen
 • Gevelreiniging
 • Herstel metselwerk

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Waarom is gevelreiniging en onderhoud nodig?

  Naast dat het de uitstraling van uw woning of bedrijfspand verbetert draagt onderhoud aan uw gevel ook bij aan de levensduur van het gebouw. Laat uw gevelbekleding weer stralen. Schade aan uw gevel kan, indien er geen actie ondernomen wordt, resulteren in grote schade aan uw muur en binnen in het gebouw. De belangrijkste eigenschap van een buitengevel is dat het vochtwerend is. Als uw wand vochtdoorlatend is dan kan dat ook zorgen voor schade binnen uw gebouw, denk hierbij aan vochtplekken. Tot slot kan een gevelreiniging of gevelrenovatie de waarde van uw huis verhogen, het is dan in een betere staat.

 • Wat is gevelreiniging?

  Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning. Dit kan worden gedaan door middel van drie verschillende methoden, afhankelijk van de schade aan uw gevel.

  • Reinigen met stoom
  • Chemisch reinigen
  • Stralen
 • Wat is gevelrenovatie?

  Is uw gevel zodanig beschadigd dat reiniging geen oplossing meer is? Dan kunt u nog kiezen voor gevelrenovatie. Een gevelrenovatie wordt gedaan wanneer er schade is opgetreden aan de gevel, denk hierbij aan scheuren in de muur of voegen die het begeven. Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden aangezien renovatie duurder kan uitvallen als de wand ernstig beschadigd is. Wees er dus op tijd bij. Let bij gevelrenovatie goed op de kwaliteit die het bedrijf levert, een renovatie van lage kwaliteit kan ervoor zorgen dat er op korte termijn weer renovatie is vereist.

© Copyright 2024 Peroon Geveltechniek realisatie Sitesoft | Sitemap