OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Impregneren gevel
Resultaat gevelreiniging

GEVEL IMPREGNEREN

Gevel impregneren: Bescherming en onderhoud van buitenmuren.

Om te voorkomen dat de gevels weer snel vervuilen, kunnen we een muur impregneren met impregneervloeistof. Het impregneermiddel is waterafstotend, maar dampdoorlatend. Het regenwater gaat dus niet de steen in, maar het vocht uit de spouw kan wel naar buiten.

Als wij uw gevel gaan impregneren, dan bent u verzekerd van het behouden van een schone en frisse gevel voor de komende 10 jaar! Voordat uw gevel geïmpregneerd kan worden, moet deze schoon zijn. Eventueel wordt de gevel eerst gereinigd.

 

Voordelen gevel impregneren:

 • De muur wordt waterafstotend waardoor vocht niet meer doorslaat in het metselwerk
 • Betere isolatie omdat de gevel droog blijft
 • Geen aangroei meer van algen, mossen en schimmels
 • Graffiti is gemakkelijk te verwijderen
 • Het impregneren van de gevels heeft een brandvertragend effect
 • De gevel wordt beschermd tegen zure regen

Door de gevel te impregneren wordt de gevel waterafstotend gemaakt. Doordat de poriën afgesloten worden is de muur waterafstotend en schimmelwerend. Er komt geen vocht meer naar binnen waardoor schimmel geen kans maakt om te groeien.

Een ander groot voordeel van het impregneren van de gevel is dat het de brand vertraagt, goed impregneer is brandvertragend. Er zit een brandvertragende stof verwerkt die het wonen direct een stuk veiliger maakt. Verder wordt de gevel beschermd tegen zure regen. Stenen of zelfs standbeelden worden beschermd tegen de zure regen.

Tot slot wordt de muur graffiti werend. Doordat er een laagje op de muur wordt gespoten is de aangebrachte graffiti gemakkelijk te verwijderen.

Niet alle gevels kunnen geïmpregneerd worden. Gevels die zijn behandeld met een coating of een kunsthars dienen eerst gestraald te worden waardoor het impregneermiddel weer door de steen kan worden opgenomen.

Een belangrijk aspect van het onderhoud van een huis is het beschermen van de gevel tegen vocht en andere schadelijke invloeden. Een effectieve manier om dit te doen is door de gevel te impregneren met een speciaal impregneermiddel. Het impregneren van de gevel zorgt ervoor dat de stenen en muren beschermd worden tegen vocht, wat op zijn beurt problemen zoals vochtplekken, schimmelvorming en zelfs structurele schade kan voorkomen.

Het impregneren van de gevel is een proces waarbij een impregneermiddel op de buitenmuren wordt aangebracht. Dit impregneermiddel dringt diep in de stenen en het metselwerk, waardoor een onzichtbare barrière ontstaat. Deze barrière voorkomt dat water en andere vloeistoffen in de gevel kunnen doordringen, terwijl het toch de stenen in staat stelt om te ademen en vocht naar buiten af te voeren. Het impregneermiddel voor de gevel is speciaal ontwikkeld om deze eigenschappen te hebben en biedt langdurige bescherming.

Er zijn verschillende redenen waarom het impregneren van de gevel een verstandige keuze is. Ten eerste helpt het impregneermiddel de buitenmuren te beschermen tegen vocht. Regen, sneeuw, hoge luchtvochtigheid en andere weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat vocht in de gevel dringt. Na verloop van tijd kan dit vocht schade aanrichten aan de stenen en het metselwerk, zoals het afbrokkelen van de voegen en het loslaten van de verf. Door de gevel te impregneren wordt deze schade voorkomen en blijven de buitenmuren in goede staat.

Ten tweede kan het impregneermiddel helpen bij het voorkomen van schimmel- en mosgroei op de gevel. Deze organismen gedijen goed in vochtige omstandigheden en kunnen de esthetiek van de gevel aantasten. Door de gevel te impregneren wordt het moeilijker voor schimmels en mossen om zich aan het oppervlak te hechten en te groeien. Hierdoor blijft de gevel er langer schoon en verzorgd uitzien.

Een ander voordeel van het impregneren van de gevel is dat het de isolerende eigenschappen van de buitenmuren kan verbeteren. Doordat het impregneermiddel de gevel beschermt tegen vocht, kan het ook helpen om warmteverlies door de muren te verminderen. Hierdoor kan de isolatie van het huis effectiever zijn, wat resulteert in een betere energie-efficiëntie en lagere stookkosten.

Het proces van het impregneren van de gevel begint meestal met een grondige reiniging van de buitenmuren. Vuil, stof en andere verontreinigingen worden verwijderd om ervoor te zorgen dat het impregneermiddel goed kan hechten aan het oppervlak. Na het reinigen wordt het impreg

neermiddel aangebracht met behulp van een roller, borstel of spuitapparatuur, afhankelijk van de specifieke situatie. Het impregneermiddel dringt vervolgens diep in de poriën van de stenen en het metselwerk, waar het een beschermende laag vormt.

Het is belangrijk op te merken dat het impregneren van de gevel geen eenmalige oplossing is. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals het klimaat en de blootstelling aan weersomstandigheden, kan het impregneermiddel na verloop van tijd afnemen. Het is daarom aanbevolen om de gevel regelmatig te inspecteren en indien nodig opnieuw te impregneren. Over het algemeen wordt aanbevolen om de gevel elke vijf tot tien jaar opnieuw te impregneren, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Het kiezen van het juiste impregneermiddel voor de gevel is essentieel voor een effectieve bescherming. Er zijn verschillende soorten impregneermiddelen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Het is belangrijk om een impregneermiddel te kiezen dat geschikt is voor de specifieke gevelmaterialen, zoals baksteen, natuursteen of beton. Daarnaast moet het impregneermiddel ook geschikt zijn voor de gewenste bescherming, bijvoorbeeld tegen vocht of schimmel.

Bij het impregneren van de gevel is het ook raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Een ervaren vakman kan de juiste producten en technieken gebruiken om de gevel op de juiste manier te impregneren. Bovendien kunnen zij de gevel ook grondig inspecteren op eventuele schade of zwakke plekken die moeten worden gerepareerd voordat het impregneermiddel wordt aangebracht.

Al met al biedt het impregneren van de gevel vele voordelen, zoals bescherming tegen vocht, het voorkomen van schimmelgroei en het verbeteren van de isolatie van het huis. Door de gevel regelmatig te impregneren, kan de levensduur van de buitenmuren worden verlengd en kan de esthetiek van het huis behouden blijven. Het is een investering in de duurzaamheid en het behoud van uw woning, en kan op de lange termijn kosten besparen. Dus, als u wilt dat uw gevel er jarenlang mooi en gezond uitziet, overweeg dan om deze te impregneren en te beschermen tegen vocht.

UW GEVEL LATEN IMPREGNEREN

Persoon Geveltechniek heeft veel ervaring met het impregneren van gevels. Wij kunnen u uitermate goed bijstaan bij het op een juiste manier impregneren van uw gevel. Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen of bellen met 0297-522443.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wat is impregneren?

  Een gevel impregneren heeft als gevolg dat de muur geen water meer doorlaat. Impregneren betekent letterlijk het doordringen van een materiaal (de muur) met een andere stof (de impregneer).

  Het wordt vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. Er zijn meerdere oorzaken voor dit vocht in de muur, het kan komen door optrekkend vocht, of door vocht van buitenaf. Alleen in het laatste geval helpt impregneren.

  Met andere woorden: het materiaal waar impregneer van gemaakt is dringt door tot in de stenen waarvan de wand gemaakt is. Vervolgens dicht het impregneer materiaal de poriën van de muur waardoor er dus geen vocht meer naar binnen kan.

 • Wat is gevelreiniging?

  Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning. Dit kan worden gedaan door middel van drie verschillende methoden, afhankelijk van de schade aan uw gevel.

  • Hogedrukreiniging met warm water
  • Reinigen met stoom
  • Chemisch reinigen
  • Stralen
 • Waarom is gevelreiniging en onderhoud nodig?

  Naast dat het de uitstraling van uw woning of bedrijfspand verbetert draagt onderhoud aan uw gevel ook bij aan de levensduur van het gebouw. Laat uw gevelbekleding weer stralen. Schade aan uw gevel kan, indien er geen actie ondernomen wordt, resulteren in grote schade aan uw muur en binnen in het gebouw.

  De belangrijkste eigenschap van een buitengevel is dat het vochtwerend is. Als uw wand vochtdoorlatend is dan kan dat ook zorgen voor schade binnen uw gebouw, denk hierbij aan vochtplekken. Tot slot kan een gevelreiniging of gevelrenovatie de waarde van uw huis verhogen, het is dan in een betere staat.

© Copyright 2024 Peroon Geveltechniek realisatie Sitesoft | Sitemap