Impregneren gevel
Resultaat gevelreiniging

GEVEL IMPREGNEREN

Om te voorkomen dat de gevels weer snel vervuilen, kunnen we een muur impregneren met impregneervloeistof. Het impregneermiddel is waterafstotend, maar dampdoorlatend. Het regenwater gaat dus niet de steen in, maar het vocht uit de spouw kan wel naar buiten.

Als wij uw gevel gaan impregneren, dan bent u verzekerd van het behouden van een schone en frisse gevel voor de komende 10 jaar! Voordat uw gevel geïmpregneerd kan worden, moet deze schoon zijn. Eventueel wordt de gevel eerst gereinigd.

 

Voordelen gevel impregneren:

 • De muur wordt waterafstotend waardoor vocht niet meer doorslaat in het metselwerk
 • Betere isolatie omdat de gevel droog blijft
 • Geen aangroei meer van algen, mossen en schimmels
 • Graffiti is gemakkelijk te verwijderen
 • Het impregneren van de gevels heeft een brandvertragend effect
 • De gevel wordt beschermd tegen zure regen

Door de gevel te impregneren wordt de gevel waterafstotend gemaakt. Doordat de poriën afgesloten worden is de muur waterafstotend en schimmelwerend. Er komt geen vocht meer naar binnen waardoor schimmel geen kans maakt om te groeien.

Een ander groot voordeel van het impregneren van de gevel is dat het de brand vertraagt, goed impregneer is brandvertragend. Er zit een brandvertragende stof verwerkt die het wonen direct een stuk veiliger maakt. Verder wordt de gevel beschermd tegen zure regen. Stenen of zelfs standbeelden worden beschermd tegen de zure regen.

Tot slot wordt de muur graffiti werend. Doordat er een laagje op de muur wordt gespoten is de aangebrachte graffiti gemakkelijk te verwijderen.

Niet alle gevels kunnen geïmpregneerd worden. Gevels die zijn behandeld met een coating of een kunsthars dienen eerst gestraald te worden waardoor het impregneermiddel weer door de steen kan worden opgenomen.

UW GEVEL LATEN IMPREGNEREN

Persoon Geveltechniek heeft veel ervaring met het impregneren van gevels. Wij kunnen u uitermate goed bijstaan bij het op een juiste manier impregneren van uw gevel. Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen of bellen met 0297-522443.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wat is impregneren?

  Een gevel impregneren heeft als gevolg dat de muur geen water meer doorlaat. Impregneren betekent letterlijk het doordringen van een materiaal (de muur) met een andere stof (de impregneer).

  Het wordt vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. Er zijn meerdere oorzaken voor dit vocht in de muur, het kan komen door optrekkend vocht, of door vocht van buitenaf. Alleen in het laatste geval helpt impregneren.

  Met andere woorden: het materiaal waar impregneer van gemaakt is dringt door tot in de stenen waarvan de wand gemaakt is. Vervolgens dicht het impregneer materiaal de poriën van de muur waardoor er dus geen vocht meer naar binnen kan.

 • Wat is gevelreiniging?

  Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning. Dit kan worden gedaan door middel van drie verschillende methoden, afhankelijk van de schade aan uw gevel.

  • Hogedrukreiniging met warm water
  • Reinigen met stoom
  • Chemisch reinigen
  • Stralen
 • Waarom is gevelreiniging en onderhoud nodig?

  Naast dat het de uitstraling van uw woning of bedrijfspand verbetert draagt onderhoud aan uw gevel ook bij aan de levensduur van het gebouw. Laat uw gevelbekleding weer stralen. Schade aan uw gevel kan, indien er geen actie ondernomen wordt, resulteren in grote schade aan uw muur en binnen in het gebouw.

  De belangrijkste eigenschap van een buitengevel is dat het vochtwerend is. Als uw wand vochtdoorlatend is dan kan dat ook zorgen voor schade binnen uw gebouw, denk hierbij aan vochtplekken. Tot slot kan een gevelreiniging of gevelrenovatie de waarde van uw huis verhogen, het is dan in een betere staat.

© Copyright 2021 Peroon Geveltechniek realisatie Sitesoft | Sitemap