• september

    9

    2014
  • 5129
  • 0
Welke voeg moet ik gebruiken?

Welke voeg moet ik gebruiken?

Voegen bepalen in grote mate het aanzien van uw woning. De gevel is het visitekaartje van de woning en meer dan 30% van de buitengevel is voeg. Je hebt veel verschillende soorten voegen, zoals de platvol voeg, de knipvoeg, de snijvoeg, de verdiepte voeg, de holle voeg en de schaduwvoeg (zie afbeelding).

Platvol voeg

Platvol voegwerk is de meest voorkomende voeg. Bij platvol voegwerk gaat het erom dat de voeg gelijk met de steen gevuld is. Zodat de kant van de steen niet zichtbaar is. Dit zorgt voor een egaal vlak en kan er voor zorgen dat muren er uitzien als een groot vlak.

Het afwerken van de voeg kan op verschillende manieren. Dit zorgt er dan ook voor dat de structuur van de voeg bijvoorbeeld ruw wordt maar het vlak in het geheel egaal is. De afwerking is tevens niet alleen voor het uiterlijk maar ook voor de kwaliteit van het voegwerk.

Een knipvoeg en snijvoeg

Een knipvoeg is een hele fraaie versiering voor het metselwerk, uw gevel voegen op deze manier is erg mooi. Een knipvoeg is een voeg die uitsteekt buiten de gevel, het geeft een heel mooi strak effect aan de lijnen van uw muren. Dit soort voegwerk geeft een ruime indruk, zeker als iemand langs de muur kijkt. Knipvoegen lijken op snijvoegen maar het verschil tussen deze twee voegen is, dat de knipvoeg buiten het gevelvlak uitsteekt en de snijvoeg ligt gelijk met het gevelvlak.

De geknipte voeg is te zien als een gesneden voeg die buiten het metselwerk steekt. Als je van een afstand op het metselwerk kijkt, zie je niet direct verschil tussen een geknipte voeg en een gesneden voeg, waardoor ze vaak in een adem worden genoemd.

Waar de knipvoeg het meest gebruikt wordt is op monumentale- en grachtenpanden. Het oogt namelijk heel statig en dat statige voegwerk staat op deze panden het best. Tegenwoordig kiezen ook veel “nieuwe huizen bezitters” voor dit mooie voegwerk, het is namelijk echt een extraatje voor uw woning of pand.

De reden dat de knipvoeg deze naam draagt is dat de voeg gecreëerd wordt door middel van knipwerk. De voeger gebruikt een knipbeugel die het cement schuin afsnijdt en op die manier blijft er een soort driehoekig dakje op het cement wat een paar millimeter buiten de muur steekt.

OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Laatste Berichten
Meest Bekeken
© Copyright 2021 Peroon Geveltechniek realisatie Sitesoft | Sitemap