• december

    4

    2014
  • 4887
  • 0
Gevelreiniging

Gevelreiniging

Onder gevelreiniging verstaat men het reinigen van gevels van gebouwen. Door onder andere graffiti en weersomstandigheden kan het aanzicht van huizen of bedrijven worden beschadigd. Deze aanslag kan worden verwijderd met een hogedrukspuit of chemische middelen.

Door onder andere graffiti en weersomstandigheden kan het aanzicht van huizen of bedrijven worden beschadigd. Deze aanslag kan worden verwijderd met een hogedrukspuit of chemische middelen.

Gevelreiniging maakt gevels fris, vaak vraagt men zich af of de gevel hier gezonder van wordt. Veel schade aan panden blijkt namelijk te zijn veroorzaakt door het onjuist reinigen van gevels. Mede daarom is het bij beschermde monumenten in Nederland ook niet toegestaan om zonder een monumentenvergunning een gevel te reinigen.

Gevelreiniging brengt in alle gevallen een zeker schaderisico met zich mee. Men zou het kunnen vergelijken met een auto wassen met behulp van een schuurmiddel en een schuurspons. Reiniging kan de gevel mechanisch of chemisch beschadigen waardoor afzanding, verpoedering, schilfering en afbrokkeling kan optreden. Metselwerk en vele soorten natuursteen zijn na reiniging door het verwijderen of aantasten van de bakhuid of oppervlakte vaak poreuzer waardoor de gevel meer water opneemt en vervolgens meer kans op vorstschade optreedt en een snellere en diepere vervuiling van de gevel. Daarom is het ook van groot belang, dat de gevel nadien wordt geïmpregneerd. De meeste bedrijven die gevelreiniging uitvoeren hebben maar weinig technisch-wetenschappelijke kennis in huis. De keuze van een verantwoorde reinigingsmethode kan daarom niet aan dergelijke bedrijven overgelaten worden. Persoon Geveltechniek BV heeft ruime ervaring in gevelreiniging. Persoon Geveltechniek is VCA gecertificeerd, dus wij voldoen ook aan de eisen van veiligheid, gezondheid en milieu.

OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Laatste Berichten
Meest Bekeken
© Copyright 2024 Peroon Geveltechniek realisatie Sitesoft | Sitemap