• maart

    3

    2016
  • 3923
  • 0
Balkonrenovatie Amsterdam

Balkonrenovatie Amsterdam

Persoon geveltechniek is momenteel bezig met betonrenovatie aan balkons in Amsterdam.

Betonrot is een term die algemeen gebruikt wordt voor schade aan beton. Meestal bedoelt men schade die ontstaat doordat de in het beton aanwezige wapening begint te roesten. Dit komt doordat roest uitzet en het beton hierdoor barst. Dit proces is zeer nadelig voor de sterkte van het beton en daardoor voor de gehele betonconstructie.

De problemen met betonrot zijn begonnen in de jaren ’70. In die periode was de vraag naar woningen groter dan het aanbod. De bouwwereld was voortdurend op zoek naar snellere productie- en bouwmethoden. Fabrikanten gebruikten daarom bij de fabricage calciumchloride. Door deze vlokachtige stof in water op te lossen en door het beton te mengen, werd het beton veel sneller hard. Voor de fabrikanten betekende dit een verdubbeling van de productie. Pas jaren later blijkt het gebruik van calciumchloride een fatale stap te zijn geweest. Calciumchloride heeft als eigenschap dat het in reactie met water en zuurstof de stalen kernen in het beton laat roesten. Bij ernstige aantasting kan de bewapening zelfs bloot komen te liggen en in zijn geheel verdwijnen. De stevigheid van de constructie neemt af en kan zelfs in elkaar storten.

Hoe herkent u betonrot?

Betonrot kunt u herkennen aan een aantal kenmerken, zoals donkere, roodbruine roestplekken rondom de bewapening van het beton waardoor het beton scheurt of afbrokkelt.

Is betonrot te voorkomen?

Betonrot is helaas niet te voorkomen. Wel is het mogelijk om betonrot goed te repareren. Een aantal tips/adviezen:
• Grijp tijdig in. Dit scheelt grotere schade en de daarmee gepaarde kosten
• Schakel een vakkundig bedrijf in. Zij doen het eenvoudig en doeltreffend.

OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Laatste Berichten
Meest Bekeken
© Copyright 2024 Peroon Geveltechniek realisatie Sitesoft | Sitemap